Den Helder, Netherlands

Informatie voor passagiers

Reis je via Den Helder Airport? Bereid je goed voor. Natuurlijk zetten we ons in om samen met onze partners de start van je reis zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. En met de tips en informatie die je hier vindt, draag je zelf ook bij aan een soepele reis.

Reisdocumenten

Alle passagiers ondergaan voor vertrek een veiligheidscontrole en dienen een geldig paspoort of Europese identiteitskaart bij zich te hebben. Offshore passagiers zonder geldig paspoort of geldige identiteitskaart worden niet ingecheckt.

Kan ik na de Brexit met een ID-kaart naar het VK reizen? Of heb ik een paspoort nodig? | Rijksoverheid.nl

Bagage

Het is offshorepassagiers niet toegestaan om handbagage mee te nemen. Alle bagage dient te worden ingecheckt als ruimbagage. Meer informatie over bagage vindt u op de website van NOGEPA.

Passagiers op privé-vluchten kunnen handbagage meenemen in overleg met de uitvoerende luchtvaartmaatschappij.

Verboden artikelen

Het is verboden om scherpe of puntige voorwerpen in de handbagage mee te nemen of in/op de kleding te dragen. Hiertoe behoren ook zakmesjes, (das)spelden, nagelvijlen, schaartjes, scheermesjes, etc. Verboden zijn alle soorten vuurwapens of replica’s, alle puntige en scherpe wapens/voorwerpen, ontplofbare en ontvlambare stoffen (spuitbussen), chemische en toxische stoffen.

Elektronica

Mobiele telefoons zijn in het vliegtuig of helikopter toegestaan, mits uitgeschakeld.
Met uitzondering van type Samsung Galaxy Note 7, deze zijn niet toegestaan aan boord van de helikopter. Er is geen opslagmogelijkheid op de luchthaven hiervoor aanwezig. Verder is het niet toegestaan powerbanks c.q. bluetooth speakers mee te nemen als bagage.

Medicijnen

Medicijnen mee offshore? Klik hier voor meer informatie.

E-sigaretten

Het is niet toegestaan om E-sigaretten en/of aanstekers en navullingen mee te nemen tijdens de vlucht.